REHBERLİK SERVİSİMİZ TARAFINDAN HAZIRLANAN BİLGİLENDİRMELER

Hazırlanan bilgilendirmeleri mutlaka okuyunuz.

Okul korkusu, okula uyum sıkıntısı, özel durumu vb olan öğrencilerle ilgili rehberlik servisi ile randevu alarak görüşebilirsiniz.

REHBERLİK SERVİSİMİZ HAKKINDA BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ÇOCUĞUM 1. SINIFA HAZIR MI? İNCELEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

ANNE BABA TUTUMLARI NELERDİR? İNCELEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

02.08.2023 697

REHBERLİK SERVİSİMİZ TARAFINDAN HAZIRLANAN BİLGİLENDİRMELER

Okulumuzda öğrencinin öz güvenin gelişmesi, kendi başına iş başarabilme, sosyal ortamda arkadaşları, öğretmenler ve diğer çalışanlarla sağlıklı iletişim kurabilme gibi özelliklerin kazanılması ve geliştirilmesi için çalışılmaktadır.

Bu nedenle veliler bahçeye ve okul içine alınmamaktadır. Öğrenciler okul bahçesine girdiği anda kendileri özgüvenli bir şekilde sırasına geçmeli, öğretmenini bulmalı, sınıfına çıkabilmelidir. Velilerin sürekli öğrencinin yanında olmak istemesi, öğrencinin yapması gerekenlerin veli tarafından yapılmak istenmesi, okul, öğretmen vb hakkında olumsuz konuşmalar öğrenciye zarar vermektedir.

Öğretmen, öğrenci, veli ve okul idaresi el el verdiği zaman aşılamayacak sorun kalmamaktadır.

Sınıfa ya da bahçeye veli geldiğinde diğer öğrenciler de anne-babasını özlemekte, anne ya da babası olmayan öğrenciler zor anlar yaşamaktadır.

Öğrenciniz sınıfa girmek istemiyorsa rehberlik servisi ile görüşerek çözümleri uygulayınız.

Okul kurallarına uyarak öğrencinize iyi örnek olunuz.